Martin

Martin is in augustus 2012 voor onbepaalde tijd naar Roemenië gegaan om daar datgene te doen wat God van hem vroeg: ‘Jongeren helpen om te groeien in het geloof en van daaruit het evangelie van liefde te brengen aan anderen.’ Hij is begonnen in Salard, niet ver van Oradea, in het noordwesten van het land.

Op dit moment woon hij in Oradea, Bihor en mag daar op verschillende manier betrokken zijn in het jeugdwerk. Roemenië is een land waar het communisme lange tijd heerste. Nog steeds zijn de gevolgen daarvan te merken. Veel tieners missen het voorbeeld van een echte vader of moeder. Ze missen een volwassene die hen kan begeleiden op hun levenspad. De tieners van nu vormen de eerste generatie na het communisme en moeten vaak zelf hun weg in een sterk veranderde samenleving zien te vinden. Ook leven er veel zigeuners in Roemenië met hun eigen cultuur, normen en waarden. Zigeunertieners moeten vaak opboksen tegen de negatieve opvattingen die er zijn over hun afkomst. Daardoor vinden ze het vaak erg lastig om hun identiteit te vinden.

Martin wil zich inzetten om deze tieners (zowel zigeuners als ook Roemeense en Hongaarse tieners) een plek te geven waar ze veilig zijn en gewaardeerd worden. Een plek waar ze liefde krijgen, bemoedigd worden, (geestelijk en maatschappelijk) onderwijs krijgen. Dat gebeurt op dit moment in de vorm van jeugdavonden, huiswerkbegeleiding e.d.

Meer info op blog Martin van ’t Hof

Meebouwen?

Wil jij meebouwen aan onze gemeente? Kijk op welke manieren jij kan bijdragen.