Onze voorganger?

Gijs de Bree

Gijs de Bree (1980) is sinds juli 2009 als partime-voorganger verbonden aan de Baptistengemeente Kampen. Gijs en Ryanne (getrouwd in 2004) zetten zich samen met veel enthousiasme en overgave in voor het gemeentewerk en zijn daarom bij indiensttreding ook in Kampen komen wonen. Het jonge gezin is gezegend met twee prachtige dochters, Anouk (2008) en Tamar (2010).

Het geloof en een persoonlijke relatie met Jezus waren al vanaf zijn jeugd belangrijk voor Gijs. Daarom besloot hij op twee├źntwintigjarige leeftijd zijn hart te volgen en koos hij voor een studie theologie. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij een duidelijke visie: de woorden van Jezus centraal stellen en mensen helpen de weg naar God te gaan.

Lees meer...»

Gijs studeerde eerst HTS Civiele Techniek te Amsterdam. Toch gaf een studie en beroep in deze richting niet de voldoening waar hij op gehoopt had. Hij kwam geleidelijk tot geloof in een traditionele kerk (nu PKN). Groeiend in liefde voor het Woord van God, de Bijbel en voor Jezus Christus en groeiend in taken binnen het Koninkrijk van God: voorzitter jeugdvereniging, voorganger korte gebedsdiensten, liet hij zich uiteindelijk dopen op geloof na grondige studie van de Bijbelse gegevens. Door God geroepen ging hij theologie studeren, eerst HBO aan de Evangelische Theologische Hogeschool te Veenendaal, later te Ede, met aansluitend universitair onderwijs aan de VU te Amsterdam.

Na die opleidingen volgde hij een op maat gemaakt traject bij het seminarium van de Unie van baptistengemeenten in Nederland. Via die weg heeft hij de algemene beroepbaarstelling ontvangen.
Naast de studie werkte hij zeven jaren bij een loonbedrijf. Maaien en snoeien waren de voornaamste werkzaamheden, daarna, nog steeds tijdens de studie, ging hij aan het werk bij een constructief tekenbureau, waar hij als tekenaar werkplaatstekeningen maakte. Bij de verhuizing naar Kampen kwam er een einde aan het tekenwerk.
Sinds oktober 2007 schreef hij mee aan het uitgebreide Bijbelcommentaar op het Oude Testament van het Centrum voor Bijbelonderzoek: de Studiebijbel Oude Testament (zie www.studiebijbel.nl). Dit werk kon gecombineerd worden met het gemeentewerk. Het project van de StudieBijbel werd in 2015 afgerond. Voor Gijs kwam er al in het najaar van 2014 een vervangende taak voor in de plaats. Hij werd als gastdocent actief voor het seminarium. Daar heeft hij tot het voorjaar van 2018 het vak 1 Korinte gegeven aan de studenten die via de opleiding van Hogeschool Windesheim bij het seminarium instroomden.