Een jaar stage in Korinte!

ads_header_jaarthema 2016-2017.1

Voor het seizoen 2016-2017 gaan we als gemeente op stage! Nou ja, figuurlijk gesproken dan. Iedere leerling wil in praktijk brengen wat zijn of haar leermeester heeft aangereikt en is daarom blij als de tijd van de stage aanbreekt. Want stage betekent leren op een andere manier. Enerzijds is er nog de veiligheid van een begeleider, anderzijds is er de confrontatie met het echte leven. Wij zijn in de gemeente leerlingen van Jezus en willen onder zijn begeleiding de confrontatie met het echte leven aangaan. We willen meer van Hem leren over het echte leven, willen Hem volgen in de hoogtepunten en de dieptepunten die we afzonderlijk van elkaar, maar ook gezamenlijk beleven.

Onze stage zal plaatsvinden in de gemeente van Korinte. De gemeente daar had in de eerste eeuw heel wat problemen. En juist daarom is een stage in Korinte zo leerzaam. We leren onder andere over de praktijk van het gemeente zijn, over onze identiteit als christenen, over de praktijk van het leven als christen, over omgaan met conflicten, over de betekenis van de opstanding door over de schouders van de Korintiƫrs te luisteren naar het onderwijs van Jezus dat door Paulus wordt verwoord.

In de ochtenddiensten waarin onze eigen voorganger, Gijs de Bree, voorgaat, zal aandacht worden besteed aan dit thema: een jaar op stage in Korinte!